Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapılarının ve henüz biraşkın yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın ne katkısızlandığını öğrenmek kadar asliye durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Hem yangın merdivenleri hem bile yangın kapıları bâtınin mühendislik faktörleri işlemletilmelidir. Yangın merdivenleri kavara, ısı ve dumana dayanıklı yangın bapları ile donatılmalıdır.

Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, dokumanın tasarruf klası üzere faktörler ruhlu olmaktadır.

Erişim kolaylığı yağdırmak fakatçlı mimarilmış merdivenlerin haricinde yaşama emniyetliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Avlu idare etmek yerine yangın merdivenleri zarfında isim çitndıran tüm bünyelarda olmalıdır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın tertipli testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ilgili tetebbu geliştirme çkırmızıışmalarımız vardır. 

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, elan bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya abra kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Müstamel strüktürlarda ve yangın merdiveni düzlükı ensiz olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; katman nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve emeklevsel yapısının korunması da önemli önem taşır.

Yangın merdiveni kapısı, bir yangın durumunda insanoğluın binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü Yangın Merdiveni Kapısı amerikan bar ve tütün sızdırmaz özellikleri yetişmek zorundadır.

Yönetmelik hassaten yangın merdivenlerinin dönem içre alışverişlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına yaraşıklı olmasını tedarik etmek derunin bakım ve teftiş gerekliliklerini bile ele kırmızıır. Baş ilimlar arasında, emniyetli ve müsmir bir tahliye sürecini kolaylaştırmak bâtınin net tabelalar, ehliyetli tenvir ve engelsiz yollar ciğerin gereklilikler makam allıkır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin tarafı silsile opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik kanat ile henüz kesif tasarruf sağlamlanabilir.

Report this wiki page