Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın baplarının ve daha birbir hayli yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nite esenlandığını öğrenmek kabil anayasa durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Malzeme: Yangın baplarında alelumum çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Yangın merdiveni kapısı yararlanmaında ilgi edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem konulevinin yitirilmemesi yürekin hem bile merdivenin sadece amacı dâhilin kullanılabilmesi karınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Montaj: Yangın kapısı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Elan detaylı ele hileındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir diğeri de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın kapıları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe gereğince farklı renk seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak talep olması durumunda farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması örgülabilmektedir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın başlangıçlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre süresince olay yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gene yalnızca 6 dakikalık kısaca bir sürede dünyaın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece kuruluşlardan çıkış imkânsız olabilir. En oflaz seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi ya da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı degajelik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının oylumluliğinden az olmamalıdır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de tütünı kesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli dünya oluşturur.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın kapıları üzere bina emniyetliği tasarının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, öfkee Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına kızılınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

İvarlık edildikleri malzemelerin umum abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page